Gnome3 או Unity? מראה ראשוני ויישומים


בפוסטים הקודמים:

מראה ראשוני

1.1 gnome3 first lookגנום 3 נראית מדהים. בכניסה למערכת אנחנו מקבלים מסך נקי וריק עם פאנל עליון וזהו! אין על שולחן העבודה של גנום כלום מעבר לזה.
בצד ימין של הפאנל העליון יש איזור התראות שמתפקד כמו זה שהיה בגרסה הקודמת רק הרבה יותר יפה ומשתלב בצורה יותר טבעית במערכת. במרכז הפאנל שעון שלחיצה עליו תציג את לוח השנה ובצד שמאל של הפאנל העליון מופיע כפתור הפעילויות. נרחיב עליו בהמשך.

1.2 unity first lookUnity נראית במבט ראשון מאוד דומה לשולחן העבודה הישן של אובונטו. רק במבט מעמיק יותר אני שם לב לשינויים: התפריט של גנום נעלם מהפינה השמאלית ובמקומו יש כפתור קטן, גם הפאנל התחתון שהיה קיים בגנום 2 איננו.

בצד שמאל של המסך מופיע סרגל חדש ועליו סמלים של כל מיני תוכנות. יש כאלה שקוראים לזה Dock אבל באובונטו מעדיפים לקרוא לזה Dash.

על הדאש מופיעים קיצורי דרך ליישומים מועדפים וגם סמלים של היישומים הפתוחים כרגע והחלונות הממוזערים.

פתיחה של יישומים
בגנום 3 כמו שכתבתי, שולחן העבודה הראשוני מאוד נקי, וגם אם תרצו להוסיף אלמנטים לשולחן העבודה לא תוכלו. 

על פי הגישה החדשה של גנום, שולחן העבודה משמש רק את החלונות הפתוחים כרגע ואת הוודג'טים שפועלים ברקע (הווידג'טים יתווספו למערכת בגרסה הבאה).

1.3 gnome3 activitiesעל מנת לפתוח יישומים או קבצים צריך לעבור לאיזור אחר במערכת שנקרא פעילויות (Activities). כדי להגיע אליו צריך לזרוק את העכבר לפינה השמאלית העליונה או להגיע אליה וללחוץ על הכפתור המתאים. 

לאחר שנכנסנו אל איזור הפעילויות נקבל מסך שמצידו השמאלי דאש (כן, זה אותו אחד שיש בשולחן העבודה של אובונטו) עם קיצורי דרך, שדה חיפוש טקסטואלי ומעט סמלים של יישומים נבחרים.

כדי לפתוח יישום, נלחץ על יישומים > הקטגוריה המתאימה > סמל היישום הרצוי. נראה לכם ארוך? זה יותר ארוך ממה שאתם חושבים: כל אפשרות כזאת נמצאת בפינה אחרת של המסך ואנחנו נדרשים לטייל עם העכבר הרבה כדי להגיע אליה.

הדרך הקצרה יותר לפתוח יישום היא באמצעות המקלדת: לחיצה על כפתור סופר (ההוא עם הסמל של חלונות) תקפיץ את איזור הפעילויות, עכשיו פשוט הקלידו את שם היישום שאתם רוצים וקיצור הדרך שלו יופיע על המסך. החיסרון: אם אתם עוברים הרבה בין הפצות, תתקשו להחליט באיזה שם להשתמש כדי לחפש יישום מסוים באמצעות הקלדה.

מורגש מאוד חסרונו של תפריט המיקומים שהיה בגרסאות הקודמות של גנום והציע גישה מהירה לתיקיות נבחרות. ללא התפריט, הדרך אל תיקיות במחשב נראית ארוכה הרבה יותר.

גם ב-Unity התהליך יותר ארוך ממה שהתרגלנו אבל נראה שבאובונטו מנסים לפשט אותו יותר. ראשית, יישומים שנמצאים בשימוש רב, יופיעו כבר על הדאש ואם לא, אפשר לגרור אליו סמלים בקלות ולהוסיף אותם. אפשר גם להציב סמלים על שולחן העבודה (בניגוד לגנום 3).

1.4 unity activitiesבנוסף, גם כאן אפשר לגשת אל הפינה השמאלית העליונה וללחוץ על סמל אובונטו. נקבל תפריט שמכיל שדה לחיפוש, וקיצורי דרך לקטגוריות עיקריות וליישומים מועדפים. לחיצה על קטגוריה תוביל לרשימת יישומים מועדפים ולרשימת יישומים מומלצים מתוך מרכז התוכנה של אובונטו.

אם לא מצאתם כאן את היישום הרצוי, תוכלו בלחיצה אחת להרחיב את רשימת היישומים ולהציג את כל היישומים המותקנים בקטגוריה. מאותו מסך ניתן גם לדלג בין הקטגוריות השונות.

עוד אפשרות היא כפתור היישומים שמופיע על הדאש. לחיצה עליו תקפיץ תפריט ובו רשימת תוכנות שנמצאות בשימוש יומיומי, רשימת תוכנות מותקנות ורשימת תוכנות מומלצות. גם כאן אפשר להרחיב את הרשימות, או להשתמש בשדה החיפוש ולהקליד את שם התוכנה הרצויה, זה בדרך כלל מהיר יותר.

כאן גם בחרו להשאיר את תפריט המיקומים בפאנל העליון. אמנם הוא לא נראה לעין במבט ראשון, אבל מעבר עם העכבר יציג תפריטים הקשורים לשולחן העבודה ובהם גם תפריט המיקומים.

בהמשך הסקירה: