Sublime Text

אחד הכלים הכי חזקים שלי לפיתוח הוא עורך הטקסט המתקדם Sublime Text. אם אתם עדיין לא מכירים אותו, מדובר בעורך טקסט וקוד מקור עם Paython API.

Sublime Text היא תוכנה קניינית והפונקציונליות שלה ניתנת להרחבה באמצעות תוספים. רוב התוספים הם ברישיונות חופשיים והם נבנים ומתוחזקים ע"י קהילת המשתמשים של העורך.

את העורך ניתן להוריד מהאתר הרשמי וקיימות חבילות התקנה לחלונות, מק ולינוקס. אני משתמש בגרסה 3 שמוגדרת גרסת פיתוח אבל יש לה המון הרחבות והיא מפגינה יציבות מרשימה בהחלט.

Sublime Text ניתנת להורדה בחינם, אך כדי להמשיך ולהשתמש בה חובה לרכוש רישיון בעלות של 70$ למשתמש פרטי. הרישיון הוא למשתמש ולא למחשב ולכן ניתן להשתמש באותו הרישיון לכמה משתמשים בו זמנית.

מומלץ להתקין את מנהל החבילות שמאפשר למצוא, להתקין, ולעדכן חבילות ביתר קלות. ניתו למצוא את הוראות ההתקנה כאן.

אז על מה בעצם כל הרעש? למה מפתחים ומעצבים מתלהבים מSublime Text? הנה כמה מהאפשרויות שהופכות את עורך הטקסט הזה לעורך הטקסט המועדף על מפתחים רבים:

Multi-Edit

ניתן לערוך מספר מקומות במסך בו זמנית. אם רוצים להחליף מילה מסויימת או לכתוב משפט כלשהו פעמיים, אפשר לשים את סמן העכבר במקום אחד ואז להחזיק את כפתור ctrl וללחוץ עם העכבר בעוד מספר מקומות במסמך או לסמן כמה מילים להחלפה. לאחר שברחנו ניתן לכתוב את מה שרוצים והתוכן יכנס בכל המקומות בו זמנית!

Command Palette

אם אתם משתמשים שמתחברים בקלות לשורת הפקודה או לטרמינל (כמוני) תוכלו להשתמש הרבה בCommand Palette של העורך שמאפשר להריץ פקודות בקלות ובאמצעותם לשנות הגדרות לקרוא לתוספים ובעצם לבצע כל פעולה אפשרית. פתחו אותו באמצעות ctrl + shift + p והקלידו את הפקודה שלכם. למשל: git init

מעבר מהיר בין קבצים וניווט מהיר

Sublime Text מאפשרת לנווט במהירות בין קבצים, פשוט לחצו על ctrl + p והתחילו לכתוב את שם הקובץ שאותו אתם רוצים לערוך. ברגע שהוא יופיע, לחצו על אנטר.

בנוסף, אם יש לכם קובץ גדול עם הרבה מתודות, תוכלו ללחוץ על ctrl + r ולהקליד שם של מתודה. Sublime Text תמצא אותה עבורכם במהירות.

חבילות

ניתן להרחיב את יכולות התוכנה באמצעות חבילות. קיימות חבילות לכל צורך אפשרי שלכם, וכך התוכנה תתאים את עצמה לצורך של כל מפתח.

למשל: קיימות חבילות שמוסיפות ומשפרות את התמיכה של Sublime Text בכתיבת קבצי LESS ו SASS או SCSS.

ניתן גם להוסיף חבילה שתבדוק עבורכם האם המאפיין שכתבתם בCSS נתמך בכל הדפדפנים ותודיע לכם באיזה מהדפדפנים הוא לא נתמך. למידע נוסף והורדה.

החבילה Emmet מאפשרת לכם כתיבה מקוצרת של קוד, זהירות זה ממכר. החבילה זמינה גם לעורכי טקסט אחרים.

Autoprefixer מאפשר לכם לספק תמיכה גם לדפדפנים מיושנים ובעייתיים בקלות ומוסיף את הקידומות הנדרשות (אם אתם לא מבצעים את זה כבר באמצעות גרנט או גאלפ).

אפשר להמשיך עוד ועוד את רשימת החבילות ואת רשימת התכונות של Sublime Text, אבל נראה לי שכדאי לעצור כאן ואם עדיין לא התקנתם אז תתקינו ותנסו בעצמכם.

את החבילות אתם תמצאו במנהל החבילות ברגע שבו תזדקקו להם.

בהצלחה.