התרשמתי מההכרזה של מיקרוסופט על תמיכה בתקנים כברירת מחדל ואפילו הערכתי את החברה על הצעד האמיץ שעשוי להכעיס מפתחי אתרים רבים. אחרי שראיתי את הפוסט האופטימי של רן יניב הרטשטיין ואת הפוסט בלינמגזין שמספר על שינוי הגישה של מיקרוספט נראה לי שפיתחתי ציפיות, ולכן מיהרתי לנסות את הדפדפן מיד כששוחרר.
הורדתי את גרסת הבטא והתקנתי אותה בלי שום בעיה מיוחדת ובסיום תהליך ההתקנה: הפתעה! אשף ייבוא הגדרות חדש שמציע לייבא את ההגדרות מדפדפנים אחרים. כמובן שהסכמתי בחשש ולאחר מספר שניות קיבלתי הודעה על ייבוא מוצלח של הסימניות הפידים והתוספים מפיירפוקס. אמנם התוספים לא באמת יובאו לאקספלורר אבל הסימניות והפידים אכן הועתקו.
עוד חידוש מרענן בגרסה החדשה: Activities. מדובר בתוספים קטנים שמאפשרים גישה נוחה יותר לשירותי רשת כמו פייסבוק, MSN, פליקר וכדו'. התוספים מאפשרים לכתוב בבלוג על העמוד שכרגע אתם גולשים בו, לחפש מאמרים קשורים לעמוד, לשתף אותו עם חברים בפייסבוק ועוד. אפשרות חדשה נוספת שתנסה להחליף או להתחרות בRSS היא WebSlices שיאפשרו למשתמש לגלות מידע חדש שמעניין אותו מאתרים מסויימים ולהציגו מסרגל המועדפים.
כנראה שהתאימות של האקספלורר הולכת להיות נושא לדיון עוד הרבה זמן: למרבה ההפתעה שירות העדכונים של מיקרוסופט לא מאפשר גלישה עם הדפדפן החדש. ומהשימוש הקצר שלי בדפדפן גיליתי כמה אתרים (גם תקניים – לדוגמא whatsup – למרות שמיקרוסופט מצהירים על תמיכה בתקן) שלא מוצגים בצורה קריאה. ממה שהתרשמתי מדובר בעיקר באתרים עבריים אבל גם אתרים באנגלית לא תמיד עולים כראוי. את צילומי המסך העליתי לפליקר תחת התג IE8-screenshots ואם אתם מנסים את הדפדפן אתם מוזמנים להוסיף צילומי מסך מעניינים.
אמנם יש בדפדפן אפשרות תאימות לאחור כך שבמקרה ואתר מסויים לא מוצג כראוי אפשר להחזיר את הדפדפן אל המנוע של IE7 אבל האפשרות מצריכה פתיחה מחדש של הדפדפן שלא שומר את הטאבים האחרונים בזכרון ולכן האפשרות לא כל כך שימושית.
במבט ראשון הדפדפן צורך הרבה יותר משאבים מקודמו אבל לא בדקתי את הנושא לעומק ויתכן שאני טועה. בכל אופן מדובר בגרסת בטא ובוודאי שיש כמה באגים שעוד יתוקנו (ועוד רבים שלא ימצאו לעולם).